Suroviny na korpus– 2 vejce, 80g cukru krupice, 2 polévkové lžíce oleje, 60g zelené Jizerky (nebo zlaté Jizerky, Doves Farm červené a modré, Schar Mix C)
Postup – oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli, dále zašleháme postupně cukr, po jednom žloutky, olej a jako poslední lehce vmícháme mouku.
Tento korpus pečeme 3x na 170°C. Lze část mouky nahradit kakaem, oříšky, kokosem…
Suroviny na náplň – šlehačka 1 L, ovoce
Na dohotovení – plát marcipánu, gelové potravinářské barvy, štěteček, marmeláda, kokos na obsypání dortu
Malovaný marcipán – vyválíme si plát o velikosti a tvaru dortu, necháme ho zatuhnout a až poté na něj nanášíme pomocí barev vybraný vzor.
Vyšleháme si šlehačku, kterou jsme si den předem svařili a nechali do druhého dne v lednici. Je možné do části šlehačky přidat kakao nebo čokoládu a svařit.
Dort skládáme takto: korpus-šlehačka-ovoce-šlehačka-korpus-šlehačka-ovoce-šlehačka-korpus. Končíme korpusem, který lehce potřeme máslem nebo marmeládou a na ní opatrně přeneseme namalovaný marcipán. Pod marcipán nesmí přijít šlehačka! Strany posypeme kokosem.