Suroviny – 250 g hladké mouky, špetku soli, 1 žloutek, 40 g cukru, 1 vanilkový cukr, 20 g droždí, 3 lžíce oleje, mléko
Na náplň – 125 g tvarohu v kostce, 1 vanilkový cukr, polovina vanilkového pudinkového prášku, cukr podle chuti
Na dokončení – 1 vejce, moučkový cukr, několik rozinek
Postup – připravíme kvásek a po vykynutí přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Potom ho rozdělíme na osm stejných kousků, z kterých ukoulíme kuličky. Pak je rozválíme na kruh a ze čtyř stran nakrojíme, ale střed necháme neprokrojený. Na střed dáme lžičkou náplň a stočíme kolem ní první nakrojenou část,. Pak obtočíme protilehlou a postupně další dvě. Spojíme konce a necháme na plechu dokynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, do středu náplně zapíchneme rozinky a vložíme do předehřáté trouby. Po upečení ještě teplé růžičky potřeme rozpuštěným máslem. Nakonec poprášíme cukrem.