Suroviny – 250 g polohrubé mouky, 1 sáček sušeného droždí, 1 žloutek, 30 g cukru, 1 vanilkový cukr, mléko, 30 g másla, špetka soli
Poleva – 30 g strouhaného kokosu, 70 g másla, 1 vanilkový cukr, 40 g cukru, 2 lžičky kukuřičného škrobu
Ještě budeme potřebovat pikantní marmeládu.
Postup – máslo opatrně rozpustíme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme jemné těsto. Necháme ho asi 40 minut kynout. Menší pekáček vymažeme máslem a těsto rukou roztáhneme a vytvoříme vyšší okraj. Dno potřeme vrstvou marmelády a na ni nožem opatrně rozetřeme polevu. Necháme asi 15 minut kynout a pak pečeme, až nám povrch hezky zezlátne.
Polevu připravíme tak, že rozpustíme máslo a vmícháme všechny ostatní suroviny. Dobře rozmícháme a hned použijeme na koláč.