Jemnější linecké pečivo, musí se s ním opatrně, ale je vynikající.
Suroviny – 300g hladké mouky, 200g bramborového škrobu, 280g másla, 180g cukru moučky, 2 žloutky, šťáva z jednoho citronu
Na dokončení – čokoláda na vaření, jahodová marmeláda
Postup – na vále smícháme mouku se škrobem a cukrem, přidáme změklé máslo, šťávu a žloutky. Zpracujeme vláčné těsto, necháme zabalené v chladu odpočinout a potom vyvalujeme a vykrajujeme čtverečky a pečeme. U poloviny tvarů vykrojíme střed a pečeme je zvlášť na plechu, protože budou dříve upečeny. Cukroví je velmi křehké, opatrně s ním manipulujeme, aby se nám nerozlámalo. Je ale velice dobré.
Dokončení – vykrojené tvary polijeme čokoládou a po ztuhnutí čokolády slepujeme jahodovou marmeládou.