Vějířky

Linecké pečivo se žloutkovým krémem a bílou čokoládou.

Suroviny na těsto – 300g hladké mouky, 200g másla, 70g cukru moučky, vanilkový cukr, 1 vejce

Suroviny na krém – 200g másla, 140g cukru moučky, 2 žloutky, rum

Na dokončení – bílá čokoláda, marcipánové ozdoby

Postup – všechny suroviny zpracujeme, těsto necháme uležet a potom vyvalujeme a vykrajujeme vějířky. Pečeme a necháme vychladnout.

Krém -změklé máslo  utřeme s cukrem a žloutky, na ochucení přidáme po kapkách rum.

Dokončení – upečené vějířky slepujeme krémem, poléváme čokoládou a zdobíme marcipánovou kytičkou

Vějířky

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *