Suroviny – 650 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 2 lžičky jedlé sody, 2 vejce, 100 g másla, 4 lžíce medu, mléko
Na promazání si připravte větší sklenici švestkových povidel, moučkový cukr, mletou skořici a rum. Na dokončení pak svoji oblíbenou čokoládovou polevu.
Postup – v míse promícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce, med a asi 4 lžíce mléka. Promícháme, pak vysypeme na vál, přidáme máslo a zpracujeme těsto. Podle potřeby přidáme trošku mléka. Těsto rozdělíme na tři stejné díly, každý vyválíme přímo na pečícím papíru, propícháme vidličkou a upečeme. Hlídáme, jde to poměrně rychle.
Z prvního plátu stáhneme papír, plát otočíme a dáme na čistý papír na vychladlý plech. Promažeme ochucenými povidly, přiložíme další plát a opět promažeme. Třetím plátem vše přikryjeme, polijeme ho čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Plech dáme na chladnější místo a necháme do druhého dne rozležet, potom krájíme na řezy.