Suroviny na piškot – 4 vejce, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, 300 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek
Suroviny na krém – 750 ml plnotučného čerstvého mléka, 3 vanilkové pudinkové sáčky, 200 g cukru, 2 vanilkové cukry, 380 g zakysané smetany
Na dokončení – necelý velký sáček dětských kulatých piškotů, asi 200 ml oříškového likéru
Postup – vejce ušleháme s cukry, pak přidáme vodu a olej, nakonec mouku s práškem. Těsto nalijeme na velký plech a upečeme.
Na krém uvaříme hustý pudink, hrnec vložíme do studené vody, promícháváme a necháme vychladit. Do studeného po částech vmícháme zakysanou smetanu.
Upečený piškot potřeme polovinou krému. Na něj klademe piškoty, které namáčíme v likéru. Potom přidáme druhou polovinu krému a piškotovou vrstvu zakryjeme. Posypeme čokoládou a necháme v ledničce pár hodin uležet.