Doporučuji si předem uškvařit sádlo, je chuťově lepší než to prodávané. Já si umelu syrové sádlo, malinko podliji a občas při škvaření promíchám. Nedávám sůl ani jiné koření. Když už si myslím, že je hotovo, sádlo procedím, škvarky vrátím na pánev a dosmažím dozlatova.
Cukroví je hodně křehké, při slepování jsem ho měla položené na talíři, jinak se mi většinou zlomilo. A přikládat druhý kousek se musí jemně, nepřitlačovat, jen lehce pootočit. Ale je moc dobré…
Suroviny – 200 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 200 g sádla. Na slepování si připravte domácí marmeládu.
Postup – všechny suroviny na vále zpracujeme a necháme do druhého dne odležet. Pak vykrajujeme kytičky, u poloviny vykrojíme i střed. Postupně upečeme, a po vychladnutí slepíme marmeládou.