Suroviny – 500 g hladké mouky, špetka soli, semínka z půlky vanilkového lusku, 3 lžíce moučkového cukru, 250 g másla, 1 kostka droždí, vlažné mléko podle potřeby
Náplň – kostka měkkého tučného tvarohu, vanilková semínka, moučkový cukr podle chuti, 1 žloutek a je-li potřeba trochu mléka. Vše smícháme, nejprve samotný tvaroh, postupně sypké přísady, nakonec mléko.
Na dokončení – rozpuštěné máslo
Postup – droždí rozdrobíme do mouky, máslo necháme změknout, pak přidáme ostatní suroviny a na vále zpracujeme vláčné těsto. Hned po částech vyvalujeme pláty, vykrajujeme srdíčka či jiné tvary, plníme, spojíme a klademe na plech. Potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Ihned po upečení potíráme máslem a studená srdíčka pocukrujeme.