Pikantní koláč, obměňuji různě chutě pomocí použité marmelády.
Těsto – 500g polohrubé mouky, 200g másla, 200g cukru krupice, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, mléko podle potřeby, rybízovou nebo jinou pikantní marmeládu, 1 vejce na potření koláče
Postup – na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme změklé máslo, cukr, vejce a podle potřeby asi 3 lžíce mléka. Zpracujeme vláčné těsto a necháme chvíli odpočinout. Potom o něco větší polovinu těsta vyválíme a vložíme do vymazaného velkého plechu. Potřeme silnější vrstvou marmelády. Z ostatního těsta rukou tvarujeme slabší válečky a vytvoříme okraj koláče a poklademe mřížku. Vejce rozšleháme a mašlovačkou potřeme kraje i mřížky. Pečeme a poté pocukrujeme.