Recept starý nejméně 50 let, vynikající, lze spojovat i jiným krémem, ale rumový nám připadá nejlepší.
Těsto – 280g hladké mouky, 280g másla, 200g cukru krupice, 140g mletých vlašských ořechů
Krém – 250g másla, 100g moučkového cukru, 2 vejce, 100g cukru krupice, rum
Na dohotovení – moučkový cukr provoněný vanilkový luskem
Těsto – na vál prosijeme mouku, přidáme změklé máslo, cukr a ořechy a zpracujeme těsto. Necháme ho v chladu zabalené odpočinout. Malými kousky těsta plníme formičky na ořechy a pečeme. Necháme trochu vychladnout a vyklápíme.
Krém – ve vodní lázni ušleháme vejce a cukr krupice do hustého krému. Necháme vychladnout . Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a po lžicích přidáváme ušlehanou vaječnou pěnu. Po kapkách ochutíme rumem.
Půlky ořechů vyplníme krémem a obalíme v moučkovém cukru.