Cukroví je pro milovníky čokolády, vynikne hlavně krém, který má plnou čokoládovou chuť. Má dlouhou trvanlivost, základ je vařený v páře a proto vydrží tak dlouho jako čersvé máslo.
Těsto – 400g hladké mouky, 120g cukru moučky, 300g másla, 30g kakaa
Krém – 250g smetany ke šlehání 30%, 250g cukru moučky, 2 žloutky, 50g kakaa, 400g másla
Na dokončení – 100g čokolády na vaření, 50g ztuženého tuku, ozdobičky z mandlového marcipánu
Těsto – na vál prosijeme mouku, přidáme změklé máslo, cukr a kakao a zpracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu odpočinout. Potom vyválíme a vykrajujeme piškoty, pečeme a necháme vychladnout.
Krém – ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí smetanu, cukr, žloutky a prosáté kakao. Pěna má být hustá a teplá. Potom ji přendáme do skleněné misky, zakryjeme a uložíme do chladničky nejméně do druhého dne. Před přípravou krému necháme pěnu nahřát na pokojovou teplotu. Změklé máslo vyšleháme a po lžicích přidáváme čokoládovou hmotu.
Upečené piškoty slepujeme krémem, poléváme čokoládou a zdobíme ozdobičkou z mandlového marcipánu.