Oříškové těsto a vynikající čokoládový krém, navíc polité čokoládou. Pro milovníky čokolády.
Těsto – 350g hladké mouky, 140g moučkového cukru,1 vejce, 1 žloutek, 20g kakaa, 180g másla, 60g ořechů
Krém – 250ml smetany na šlehání, 250g moučkového cukru, 2 žloutky, 50g kakaa, 400g másla
Na dokončení – 100g čokolády na vaření, 50g ztuženého tuku, ozdoby z mandlového marcipánu
Těsto – na vál prosijeme mouku, přidáme ostatní suroviny a zaděláme vláčné těsto. Necháme ho odpočinout a poté vyvalujeme a vykrajujeme obdélníčky a natáčíme na kovové trubičky. Pečeme a hned po upečení sundaváme krouživým pohybem z formiček.
Krém – ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí smetanu, cukr, žloutky a prosáté kakao. Pěna má být hustá a teplá. Potom ji přendáme do skleněné misky, zakryjeme a uložíme do chladničky nejméně do druhého dne. Před přípravou krému necháme pěnu nahřát na pokojovou teplotu. Změklé máslo vyšleháme a po lžících přidáváme čokoládovou hmotu.
Krém přendáme do sáčku s trubičkou a nastříkáme ho do trubiček. Celé trubičky namáčíme v čokoládě a zdobíme vykrojenou ozdobou z mandlového marcipánu.