Pečivo z oříškového lineckého těsta, karamelového krému a mandlového marcipánu, který před vykrájení ozdobím strukturálním válečkem.
Suroviny na těsto – 200g hladké mouky, 200g másla, 100g mletých ořechů, 70g moučkové cukru, 2 žloutky
Suroviny na krém – 250g másla, 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
Na dokončení – 400g mandlového marcipánu
Postup – na vál prosijeme mouku, přidáme změklé máslo, ořechy, cukr a žloutky. Zpracujeme v hladké těsto a necháme ho odpočinout. Rozválíme a vykrajujeme kolečka, pečeme a necháme vychladnout a uležet.
Krém – předem si uvaříme plechovku mléka, vaříme hodinu a třičtvrtě, musí být stále ponořená ve vodě. Změklé máslo ušleháme a po lžicích přidáváme karamelovou hmotu z plechovky. Ušleháme jemný krém.
Dokončení – mandlový marcipán propracujeme a vyválíme, vykrajujeme kolečka stejně velká jako máme upečená. Při vyvalování můžeme povrch přejet ozdobným válečkem, budeme mít marcipán ozdoben. Slepujeme upečená kolečka karamelovým krémem, povrch cukroví potřeme slabě krémem a přilepíme kolečko marcipánové.