Naprosto dokonalá bábovka, lahodná, u nás nejoblíbenější.
Suroviny – 250g cukru krupice, 200g másla, vanilkový cukr, 6 vajec, 50g čokolády, 100g vlašských ořechů, 300g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 250ml smetany na šlehání
Postup – čokoládu a ořechy nastrouháme. Máslo necháme změknout a utřeme ho s cukrem a vanilkou. pak postupně přidáváme žloutky a vyšleháme. Střídavě přidáváme smetanu a suché suroviny – ořechy, čokoládu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme hustší těsto, nakonec do něj zamícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Vlijeme do formy a pomalu pečeme asi hodinu. Ještě teplou bábovku po vyklopení pocukrujeme, aby se vytvořila cukrová krustička.