Těsto provoněné kávou, karamelový krém, čokoládová poleva.
Suroviny na těsto– 2 lžíce instantní kávy, 150g hladké mouky, 30g mandlí, 30g vlašských ořechů, 50g cukru moučky, 100g másla
Suroviny na krém – 250g másla, 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
Na dokončení – čokoláda na vaření, ozdoba z marcipánu
Postup – kávu zalijeme malým množstvím horké vody a necháme vychladnout. Neloupané mandle a ořechy umeleme. Na vále smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto, které necháme v chladu uležet. Potom vyvalujeme a vykrajujeme lodičky a upečeme je.
Krém – předem si uvaříme plechovku mléka, vaříme hodinu a třičtvrtě a musí být po celou dobu potopena ve vodě. Změklé máslo ušleháme a po lžicích přidáváme karamelovou hmotu z plechovky. Ušleháme jemný krém.
Dokončení -upečené lodičky slepujeme karamelovým krémem, poléváme čokoládou a zdobíme.