Při pečení tohoto moučníku můžeme využít domácí marmeládu, která nám tak docela nezhoustla. Dodá pečivu pikantní chuť.
Suroviny – 100g másla, 2 žloutky, 100g cukru krupice, citronová kůra, sůl, 250g polohrubé mouky, 20g droždí, mléko, na plnění marmeládu
Postup – z droždí, lžičky cukru a teplého mléka připravíme kvásek, přidáme trochu mouky a necháme vykynout. Mouku prosijeme, osolíme špetkou soli, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, citronovou kůru, cukr, vykynutý kvásek a zpracujeme vláčné kynuté těsto. Necháme přikryté asi 30 minut vykynout. Potom vyválíme, celou plochu namažeme marmeládou, zabalíme jako roládu a povrch potřeme rozšlehaný vajíčkem. Necháme ještě asi 15 minut kynout a poté upečeme.