Bublanina s meruňkami

Rychlý ovocný moučník, použitý třtinový cukr v kombinaci se špaldovou moukou příjemně doplňuje chuť meruněk.

Suroviny – 2 vejce, 100g třtinového cukru, 100ml oleje, 200g zakysané smetany, 200g špaldové mouky, půl kypřícího prášku do pečiva, suroviny na žmolenku – 50g másla, 50g mouky a 50g třtinového cukru

Postup – vejce smícháme s cukrem, přidáme smetanu, olej a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Nalijeme do kulaté menší formy, poklademe ovocem, posypeme žmolenkou a upečeme. Použít můžeme i jiné druhy ovoce nebo smíchat několik druhů, podle toho, co nám dozrává na zahradě.Bublanina s meruňkami

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *