Koláč, který vypadá zajímavě, je sytý a zásluhou marmelády pikantní.
Suroviny na těsto – 2 vejce, 10 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150ml oleje, 150ml mléka, asi 300g hladké mouky s 1 kypřícím práškem do pečiva
Suroviny na náplň – 500g měkkého tvarohu, 2 vanilkové cukry, 2 žloutky, cukr moučku podle chuti, trochu mléka
Suroviny na žmolenku – stejné množství cukru krupice, másla a hrubé mouky. Dále budeme potřebovat řidší marmeládu nebo džem.
Postup – popsané suroviny smícháme, postupujeme podle toho, jak jsou napsány. Zpracujeme hladké těsto, nalijeme ho na připravený plech a uhladíme. Na tvarohovou náplň smícháme suroviny, měla by být o něco řidší než klasická, kterou dáváme třeba do buchet. Lžící ji klademe do řádků na těsto a opět urovnáme po celé ploše. Na tvaroh lijeme lžící do řádků marmeládu a pak to celé posypeme žmolenkou. Upečeme, jednotlivé vrstvy se pečením prolnou.