Bábovka je hodně velká, když budete mít menší formu, upečte ji z poloviny uvedených surovin. Je hodně tmavá, kdo nemá rád příliš kakaa, dá si ho méně. Množství ořechů ale nesnižujte, krásně bábovku provoní a také bude déle vláčná.
Suroviny – 5 vajec, 250g cukru krupice, 350g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, asi 200ml mléka, 200g rozpuštěného másla, 50g kakaa, 150g strouhaných vlašských ořechů
Postup – ze 4 bílků ušleháme pevný sníh. Jedno vejce a zbylé žloutky ušleháme s cukrem, přidáme máslo, kakao, mléko, mouku s práškem a ořechy. Vymícháme hladké těsto, nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Hmotu vlijeme do připravené formy a pomalu upečeme.