Toto cukroví je pro milovníky mandlového marcipánu. Obsahuje ho hodně, po upečení je tvrdé, ale za pár dní změkne a má takovou lehce tahavou konzistenci.
Suroviny – 200g mandlového marcipánu, 2 žloutky, trošku mleté skořice, 20g moučkového cukru, 50g hladké mouky
Postup – marcipán nastrouháme a vše smícháme na vále v hladké těsto. Vytvožíme z něj válečky, rozdělíme na stejně velké kousky a stočíme věneček. Klademe na plech s pečícím papírem a opatrně pečeme, hlídáme, jakmile začnou věnečky růžovět, vytáhneme a necháme ještě dojít na plechu. Řídíme se spodní stranou věnečku, podle povrchu nepoznáte, kdy je pečený. Lehce se mohou spálit, jsou rychle upečeny. Vychladlé máčíme v čokoládě.
Zdroj – Knihovnička recepty