Rychlé, ale zdravé, hlavně vzhledem k vysokému obsahu vápníku u máku. Doporučuji k tomuto jídlu nějaký mléčný nápoj, nejlépe kysaný, například kefír nebo syrovátku. Doplníme tím bílkoviny a budeme se cítit déle sytí.
Suroviny – těstoviny, mletý mák, moučkový cukr, máslo
Postup – těstoviny uvaříme, scedíme, na talířích posypeme mletým mákem, moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
Těstoviny smíchané s mírně na másle osmaženou strouhankou jsou také moc dobré. Pak už je nepolévám máslem, jen posypu lehce cukrem.
Paní Jiřinko, to jsem ještě neslyšela, ale určitě vyzkouším. Osmaženou strouhanku jsme kdysi dávno dávali na vařený květák, ale na těstoviny by mě to nenapadlo. Děkuji za tip!