Řezy jsou lehké, krém je nadýchaný a není tak tučný jako je máslový. Necháme je vychladit a pak zdobíme čokoládičkami a podáváme.
Suroviny na těsto – 4 vejce, 160g cukru krupice, 160g polohrubé mouky, 4 lžíce oleje
Suroviny na krém – 500ml mléka, 5 lžic cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 500g zakysané smetany
Postup – upečeme si piškotový plát – šleháme bílky, pak přidáme cukr, žloutky, olej a nakonec zlehka vmícháme mouku. Vlijeme na velký plech a upečeme.
Na krém si uvaříme z mléka, cukrů a pudinkového prášku hustý pudink. Za občasného míchnutí ho necháme vystydnout. Potom do něj ručním elektrickým šlehačem vmícháme zakysanou smetanu. Natřeme na piškot a ozdobíme čokoládou.