Trochu tento dezert připomíná tiramisu, ale používá se jiný krém. Objevila jsem likér Canari tiramisu, který prodává Bohemia sekt a moc se hodí k přípravě.
Suroviny na krém – 3 žloutky, 80g moučkového cukru, 200g mascarpone, 250ml smetany na šlehání
Suroviny na přípravu – cukrářské piškoty, likér Canari tiramisu
Postup – na krém si utřeme žloutky s cukrem. V jiné míse rozetřeme mascarpone a pak do něj vmícháme žloutkovou směs. Šlehačku ušleháme a tuhou ji lehce vmícháme do krému.
Piškoty si nakrájíme podle toho, do jaké formy nebo nádobky je budete dávat. Já jsem si připravila kruhovou formu bez dna, dala ji na talířek, do formy jsem po stranách naskládala piškoty. Pak jsem dovnitř vložila piškoty namočené v líkéru a lžící dala trochu krému. Postup jsem opakovala, opět namočené piškoty a krém. Pak jsem požádala o asistenci manžela. Ten opatrně vytáhl kruhovou formu, já současně spojila piškoty kuchyňským provázkem a dala dezert ztuhnout do chladu. Můžete si ale vyskládat piškoty i do větší formy, nebo jiných misek.