Drobenkové koláče se vyznačují rychlou přípravou. Těsto se nezpracovává, jen se rukou vytvoří ze surovin žmolenka, což je celkem rychle hotové. Náplň tohoto koláče je hodně řídká, nelekejte se, krásně se vše spojí a upeče.
Suroviny na drobenku – 500g polohrubé mouky, 150g cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 200g másla, 1 vejce, 2 lžíce kakaového prášku
Suroviny na náplň – 500g tvarohu v kostce, asi 100g cukru moučky, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vejce, 500ml mléka
Postup – všechny suroviny na drobenku si smícháme, pouze kakao nedáváme. Rukou propracujeme, když máme spojeno a drobenka se krásně drobí, půlku ji přendáme do jiné mísy. Do ní vmícháme kakaový prášek a promícháme.
Na náplň si nejprve prošleháme tvaroh, pak přidáme oba druhy cukru, vejce a pudinkový prášek. Do jemného tvarohu vmícháme mléko.
Na připravený plech si nasypeme tmavou drobenku, na ní nalijeme náplň a vše zasypeme světlou drobenkou. Poté upečeme.