Karamelové čtverečky

Těsto obsahuje vanilkový pudink, proto je pečivo jemné. Vytlačujeme pásy na masovém strojku s nástavcem a pak vykrajujeme čtverečky.

Suroviny – 500g hladké mouky, 380g másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 250g moučkového cukru, 4 sáčky vanilkového pudinku

Krém – karamelový

Poleva a dokončení – 200g moučkového cukru, karamelová tresť, karamelové čokoládové hoblinky

Postup – mouku prosijeme, přidáme změklé máslo a ostatní suroviny. Zpracujeme těsto a necháme nejméně den odležet v chladu. Potom na masovém strojku s nástavcem vytlačujeme pásky, vykrajujeme čtverečky a upečeme je.

Krém si připravíme z vařeného salka a másla. Na polevu prosijeme moučkový cukr, přidáme tresť a podle potřeby trošku horké vody. Při tření upravíme suroviny podle chuti.

Upečené čtverečky slepujeme krémem, potíráme polevou a zdobíme hoblinkami.Karamelové čtverečky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *