Tyto řezy nejsou rozhodně vhodné pro děti, rumu obsahují opravdu hodně. Ale pro dospělé milovníky rumové chuti jsou dokonalé.Většinou je dělávám na Silvestra..
Suroviny na korpus – 50g másla, 100g krupicového cukru, 70g polohrubé mouky, 4 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 pečivový kypřící prášek
Suroviny na náplň – 200g mletých vlašských ořechů, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 140g mletých dětských piškotů, rum
Suroviny na krém – 4 žloutky, 100g moučkového cukru, 250g másla
Suroviny na dokončení – 100g čokolády na vaření, 40g ztuženého tuku
Postup na korpus – máslo utřeme s cukrem, pak zatřeme po jednom žloutky. Vmícháme prosáté kakao a mouku s kypřícím práškem. Nakonec zlehčíme tuhým sněhem. Upečeme na větším plechu.
Postup na náplň – všechny suché suroviny promícháme v míse a přidáme tolik rumu, aby se vše spojilo a vznikla náplň, kterou je možné lehce rozetřít na upečený korpus.
Postup na krém – máslo utřeme s cukrem a po jednom zašleháme žloutky.
Dokončení – upečený korpus ponecháme na plechu. Potřeme ho náplní, kterou rozetřeme po celé ploše plechu, až ke krajům. Na tuto vrstvu roztíráme krém a také až ke krajům plechu. Nakonec si rozpustíme čokoládu se ztuženým tukem. Necháme ji trochu vychladnout a jen malinko teplou nalijeme na střed plechu a jeho nakláněním nám tekutá čokoláda zakryje celou plochu moučníku.