Oříškové těsto spojené ořechovým krémem, polité čokoládou a zdobené marcipánem.
Suroviny na těsto – 200g hladké mouky, 100g mletých vlašských ořechů, 70g moučkového cukru, 1 žloutek, 150g másla
Suroviny na krém – 150g másla, 50g moučkového cukru, 20g mletých vlašských ořechů
Suroviny na dokončení – bílá čokoláda, kousek ztuženého tuku, mandlový marcipán
Postup – ze surovin zpracujeme těsto, necháme odpočinout a pak vykrajujeme čtverečky a pečeme. Na krém si utřeme máslo s prosátým cukrem a přimícháme jemně mleté ořechy. Čokoládu rozpustíme, podle potřeby přidáme ztužený tuk a jednotlivé slepené kousky potřeme. Zdobíme ozdobičkami z mandlového marcipánu, které si připravíme předem.