Tento salát dělávám z plátků ryb – prodávají se pod názvem křišťálové sledě. Jsou volně v prodeji v úseku lahůdek, bývají bez cibule.Jsou chutnější než klasické zavináče. Před použitím z nich sloupnu tenkou kůžičku. Do salátu patří ještě sterilovaný hrášek, který jsem tentokrát nedávala, protože syn si chtěl vzít trochu salátu s sebou do Brna a jemu hrášek nechutná…
Suroviny – 3 plátky ryby, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 2 cibule, 2 sladkokyselé okurky, sůl, pepř, hořčice, majonézu
Postup – kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, vložíme do horké vody a chvilku povaříme. Sdecíme a necháme vychladnout. Z ryby stáhneme vrchní slabou kůži, nakrájíme na kostky, cibuli a okurky také. Vše smícháme, ochutíme hořčicí, kořením a nakonec spojíme majonézou. Dáme do ledničky rozležet.