Suroviny – 6 bílků nebo 180g, 150g cukru krupice, 100g mletých lískových oříšků, 100g polohrubé mouky, 1 lžička pečivového kypřícího prášku, 3 špetky soli
Na promazání můžeme použít libovolný krém nebo jako já domácí meruňkovou marmeládu / nebo jinou vaši oblíbenou/.
Postup – bílky ušleháme se solí, do tuhých přidáme cukr a šleháme, až se cukr rozpustí. Pak vmícháme vařečkou mouku s práškem a oříšky. Hmotu rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme. Potom plát otočíme vrchní stranou na pocukrovanou utěrku, papír opatrně stáhneme a i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout, potom rozmotáme, potřeme náplní a stočíme. Můžeme pocukrovat a ozdobit oříšky.