Suroviny na těsto – 400g hladké mouky, špetku soli, 200ml smetany na šlehání, 250g másla
Suroviny na plnění – 5 bílků, to znamená asi 150g, 350g krupicového cukru, citronová šťáva
Postup – všechny suroviny zpracujeme v jemné nelepivé těsto. Postupně vyvalujeme pláty, rádlem rozřízneme na proužky, které pak namotáváme na silnější trubičky. Vrchní stranu potřeme rozšlehaným vajíčkem a v předehřáté troubě upečeme.
Na plnění si vyšleháme bílky dotuha, pak přisypeme cukr, zašleháme ho, vložíme mísu do hrnce s horkou vodou a v této horké lázni šleháme asi 20 minut. Sníh se prohřeje a zmenší se jeho objem. Před koncem šlehání kápneme pár kapek citronové šťávy. Pak vyndáme z horkého hrnce a ještě asi 5 minut šleháme, až sníh trochu vystydne. Pomocí sáčku s hladkou trubičkou kremrole naplníme. Hotové můžeme pocukrovat.