Chléb použijeme tmavý čerstvý nebo si ho můžeme opéci. Pak topinky nepotíráme česnekem, jen na ně navršíme míchanou směs. Můžeme si chléb potřít máslem, pak ale musíme nechat vajíčka trochu vychladnout, aby se nám hned máslo nerozpustilo. Ale studená jsou také dobrá…
Suroviny – svazek naťové cibulky, máslo, 4 vajíčka, 4 lžíce mléka nebo smetany, sůl
Postup – cibulky si očistíme, zvadlou nať vyhodíme, ostatní nakrájíme na kolečka. Na troše másla opečeme krátce všechnu zelenou i bílou cibulku. Mezitím si vyklepneme vajíčka do většího hrníčku, přidáme k nim mléko nebo raději smetanu a rozkvedláme. Vlijeme směs na opečenou cibuli, promícháváme a když vajíčka ztuhnou, pak teprve posolíme, aby nám nezřídla. Dochutíme a lžičkou klademe na připravené krajíce chleba nebo jiné pečivo.