V těchto koláčích je schovaná tvarohová náplň, můžeme náplně i otočit, dovnitř dát povidla, nahoru tvarohovou náplň.
Suroviny na těsto – 500g hladké mouky, 100g krupicového cukru, 100g másla, 2 žloutky, špetku soli, 2 lžičky citronového cukru, 1 vanilkový cukr, 40g droždí, mléko
Na plnění – na tvarohovou náplň si připravíme kostku tučného tvarohu, moučkový cukr, 1 lžičku citronového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek – vše promícháme. Povidla si ochutíme cukrem a rumem. Na potření rozkvedláme jedno vajíčko.
Na povrch sypeme žmolenku – rukou propracujeme kousek másla s cukrem a hrubou moukou.
Postup – z droždí, cukru, mouky a teplého mléka si připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Pak přidáme ostatní suroviny, vypracujeme nelepivé těsto a necháme ho vykynout. Potom rozdělíme na stejné kousky, rukou jemně roztáhneme na placičku, dáme trochu tvarohu a uzavřeme. Klademe na plech, když máme všechny koláče naplněny, jemně je uprostřed stlačíme, kraje potřeme rozkvedlaným vajíčkem a do dolíčku dáme trochu povidel a posypeme žmolenkou. Necháme ještě chvíli odpočinout a pak upečeme.