Kynuté pečivo vonící skořicí a máslem. Zajímavý tvar, ale jednoduchá příprava.
Suroviny na těsto – 500g hladké mouky, špetku soli, kostičku droždí, mléko, 50g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 2 lžičky mleté skořřice, 50ml oleje
Suroviny na náplň – 100g rozpuštěného másla, 60g moučkového cukru, 1 lžíce mleté skořice – vše smícháme
Postup – připravíme si kvásek, necháme vykynout, pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Necháme ho vykynout. Pak vyválíme plát jako na roládu, potřeme po celé ploše náplní a stočíme jako roládu. Stočenou roládu rozdělíme na plátky, podobně jako krájíme plátky rolády. Každý dílek těsta uprostřed stlačíme třeba držadlem vařečky, ale nesmíme těsto překrojit. Necháme ještě chvíli dokynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Aleno, konečně se dostávám k tomu, abych pochválila recept. V sobotu jsem potřebovala něco rychlého a jednoduchého a v lednici byly kvasnice. Měla jsem v kuchyni notebook, tak jsem zabrousila na Vaše stránky. A hle – byly z toho roládky (v mém provedení teda spíše rolády) jedna báseň. Takže díky moc.
Dášo, to mě moc těší, roládky jsou nenáročné na suroviny i přípravu a co je úžasné, krásně provoní kuchyni skořicí, a tu u nás všichni milují.
Mějte se krásně a doufám, že vyzkoušíte i jiné receptíky k Vaší plné spokojenosti.
Alena