Doputovalo ke mně po internetu několik receptů na přípravu domácích sýrů. Vybrala jsem si jednoduchý a vyzkoušela. Musím napsat, že je opravdu velice dobrý, zdá se mi lepší než kupované žervé nebo lučina.
Sýr je dobrý samotný, ale můžeme si ho ochutit podle přání. Já jsem tentokrát zvolila utřený česnek a bylinky. Také jsem z něj připravila sladkou verzi, vmíchala jsem moučkový cukr navoněný vanilkou a trochu smetany, protože sýr byl dost hustý. Prokládala jsem sladký krém jahodami a bylo to velice dobré a navíc bez různých zahušťovadel, vůní a různých vylepšovadel našeho průmyslu.
Na přípravu jsem použila tři bílé jogurty, byly bio, ale i obyčejné budou dobré, jen je důležité, aby neobsahovaly nějaké přísady a měly alespoň 3% tuku. Do vyšší nádoby si vložíme sítko, které vysteleme kouskem plátna nebo menší utěrkou.Do látky přendáme jogurty a zabalíme je. Pak dáme do ledničky a necháme do druhého dne vykapat. V utěrce vám zůstane sýr, který konzumujeme tak jak máme rádi.