Lívanečky s malinami

Suroviny na těsto – 1 vejce, 150g hladké mouky, 150ml mléka, 50g rozpuštěného másla, 50g droždí, 40g moučkového cukru, špetku soli

Suroviny na potření – asi 150g malin, 20g cukru, 10g solamylu, asi 25 ml vody

Postup – droždí v misce třeme s cukrem, až nám vznikne kašička. Pak smícháme ostatní suroviny a necháme asi 20 minut kynout. Potom pečeme postupně na oleji lívanečky, které natíráme malinovým pyré a zdobíme smetanovým sladkým krémem. Tentokrát jsem měla na vyzkoušení Ostraváček a vzhledem k tomu, se se jedlíci nemohli dočkat, zdobila jsem ještě, když byly lívance i pyré hodně teplé. Pak se krém roztekl. Když se chvíli počká, nerozteče se…

Na pyré si očistíme maliny, v kastrůlku je chvilku povaříme s cukrem a pak zahustíme ve vodě rozmíchaným škrobem. Měli bychom nechat vychladnout a pak mazat, ale jak jsem psala výše, u nás se to nepodařilo…

Lívanečky s malinami

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *