Bábovka s marcipánem

Suroviny – 4 vejce, 130g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 4 lžíce mléka, 4 lžíce oleje, 100g  jemně strouhaného marcipánu, 250g polohrubé mouky, 1 pečivový kypřící prášek

Postup – oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme oba cukru a ušleháme do husté pěny. Pak postupně vmícháváme olej, mléko, rum a marcipán. Mouku s kypřícím práškem přidáváme střídavě s větší částí tuhého sněhu z bílků. Část sněhu si necháme a ten vmícháme lehce až do promíchaného těsta. Nalijeme do formy a velmi pozvolna upečeme. Po upečení hned nevyklápíme, necháme chvilku ztuhnout a pak teprve překlopíme.Bábovka s marcipánem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *