Mandlové florentýnky

Množství surovin je určeno na poloviční plech. Vyložte si ho papírem, těsto nalijte a vložte do teplé trouby. Při pečení se dost těžko pozná, kdy je hotovo. Na povrchu se stále objevovaly bublinky, vytáhla jsem plech z trouby, až když byl povrch hladký. A moučník byl správně upečen. Po vychladnutí jsem ho otočila na čistý papír, sloupla papír, polila čokoládou a po zaschnutí krájela. Jde to docela špatně, vadí kousky mandlí a oříšků, ale i přes trochu nerovné strany vše zmizelo závratnou rychlostí.

Suroviny – 150g javorového sirupu, 100ml smetany na šlehání, 80g másla, 100g kandovaného ovoce, 100g nasekaných vlašských ořechů, 150g mandlových lupínků

Postup – zahřejeme smetanu se sirupem a máslem. Pak vmícháme ostatní suroviny, nalijeme do formy a upečeme. Můžete polít čokoládou, je to sice trochu nerovné, jak jsem již psala, ale kdo rád, jistě si pochutná.Mandlové florentýnky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *