Suroviny na piškot – 5 vajec, 80g krupicového cukru, 3 lžíce oleje, 95g polohrubé mouky, 20g kakaa
Suroviny na krém – 500g tvarohu v kostce, 250g másla, asi 150g moučkového cukru, 1 vanilkový lusk
Na polití si připravte 100g čokolády 50% a 100g másla
Postup – na piškot si ušleháme bílky se špetkou soli, postupně přidáme cukr, žloutky, olej a nakonec lehce vmícháme mouku s kakaem. Nalijeme na velký plech a upečeme.
Na krém si utřeme změklé máslo s cukrem a semínky z vanilky. Potom po částech zašleháme tvaroh.
Na polevu rozpustíme ve vodní lázni máslo, pak nalámeme čokoládu a necháme rozpustit. Vymícháme hladkou čokoládovou polevu.
Na upečený piškotový plát naneseme tvarohový krém, který polijeme čokoládou. Krém naneseme nejprve ve slabé vrstvě, opatrně, aby se nám neporušil povrch piškotu. Potom přidáme postupně další krém a ten již lépe rozetřeme po ploše. Trochu zchladlou rozpuštěnou čokoládu nalijeme všechnu do středu plechu a potom postupným natáčením plechu ji rozlijeme po moučníku. Zdobíme čokoládovými hoblinkami.