Tento recept je dcery, pekla u nás, stáčela pramínky těsta a pak už jsme jen ulamovali a ochutnávali.
Suroviny – 125g hladké mouky, 125g polohrubé mouky, 40g oleje, 40g cukru, 20g droždí, 1 žloutek, mléko podle potřeby
Budeme také potřebovat klasickou makovou náplň, třeba jako do buchet. Povaříme v mléce mletý mák, ochutíme vanilkou, cukrem, skořicí a strouhaným perníkem. Necháme ji vychladnout.
Postup – připravíme z uvedených surovin hladké těsto a necháme ho vykynout. Potom ho rozdělíme na čtyři díly a vyválíme čtyři stejné kruhy. Postupně je promažeme makovou nádivkou a složíme na sebe. Do středu dáme skleničku, abychom nedokrojili až do středu. Nakrájíme 8 dílů, každý vememe do ruky a dvakrát ho otočíme. Necháme ještě asi čtvrt hodinky kynout a upečeme. Po vychladnutí nekrájíme, ale každý si kousek utrhne.