Suroviny na piškot – 4 vejce, 160g polohrubé mouky, 160g cukru, 4 lžíce oleje
Suroviny na krém – 500g mascarpone, 250ml smetany ke šlehání, 100g moučkového cukru, zrníčka z poloviny vanilkového lusku
Dále budeme potřebovat větší balení piškotů Opavia, hrníček rumu, trochu kakaa.
Postup – nejprve si upečeme piškotový plát. Bílky šleháme se špetkou soli dotuha, pak přidáme cukr, po chvíli žloutky, olej a nakonec lehce vmícháme mouku. Ve velkém plechu upečeme.
Na krém jemně promícháme mascarpone s cukrem a vanilkou. Ušleháme smetanu a lehce ji vmícháme do sýru.
Na upečený a vychladlý plát natřeme polovinou krému, po celé ploše poklademe piškoty, které máčíme v rumu. Na ně natřeme druhou polovinu krému. Celé poprášíme přes cedníček kvalitním kakaem, co nejlepším, aby se nám nerozmočilo. Necháme nejméně 3 hodiny odležet a můžeme podávat.