Moučník se peče na plechu, můžete z něj nakrájet tradiční kostky nebo různé tvary. Já jsem tentokrát vykrajovala hvězdičky.
Suroviny na těsto – 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 150 g strouhaných vlašských ořechů, 70 g hladké mouky, 4 bílky
Postup – máslo ušleháme s cukrem. Ušleháme také bílky do pevné hmoty. Pak postupně vmícháváme do ušlehaného másla suché přísady a přidáváme podle potřeby bílkový sníh. Trochu si ho necháme stranou a ten přidáme až nakonec, jen ho lehce promícháme. Těsto natřeme na větší plech a upečeme.
Nyní si připravíme žloutkovou polevu. Smícháme žloutky se 100 g moučkového cukru a polevu natřeme na teplé řezy, hned jak je vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Suroviny na krém – 1 slazené karamelové mléko, 250 g másla
Postup – máslo necháme trochu změknout a utřeme ho. Potom po lžicích zašleháváme mléko.
Krém naneseme na žloutkovou polevu a posypeme oříšky. Po zatuhnutí vykrajujeme formičkou hvězdičky.