Upečeme dva pláty, z každého nakrájíme 4 stejné pruhy. Slepíme je krémem, zvolila jsem kávový, vrchní nakonec ozdobíme krémem nebo můžeme i čokoládou.
Suroviny na jeden plát – 170 g bílků, 120 g cukru, 45 g mletého kokosu, 45 g hladké mouky, citronová šťáva, špetka soli
Suroviny na krém – 200 g másla, 150 g moučkového cukru, 30 g másla, 30 g hladké mouky, asi čtvrt litru studené kávy
Postup – k bílkům přidáme půl lžičky citronové šťávy, sůl a ušleháme sníh. přidáme cukr a šleháme až se rozpustí. Pak opatrně přimícháme kokos s moukou. Plech vyložíme papírem a hmotu rovnoměrně rozvrstvíme. Upečeme dorůžova, papír stáhneme a necháme vystydnout.
Na krém si nejprve rozpustíme 30 g másla, přidáme mouku a umícháme jíšku. Zalijeme ji kávou a po spojení chvilku povaříme. Necháme vychladnout, občas promícháme. Máslo ušleháme s cukrem a pak po lžicích přimícháváme kávovou jíšku.
Pláty nakrájíme, spojíme krémem, necháme odležet a pak nakrájíme. Zdobíme dle libosti krémem nebo čokoládou, můžeme ozdobně poprášit kakaem přes nějaký vzoreček.