Suroviny – 1 balení cukrářských piškotů – asi 200 g, asi 4 lžíce moučkového cukru, 2 vanilkové cukry – jestli nemáte ovoněný cukr vanilkovou tobolkou, 500 g mascarpone, 200 ml smetany na šlehání, asi 600 g jahod
Postup – asi 300 g jahod rozmixujeme, osladíme jednou lžicí cukru a odložíme. Mascarpone promícháme s cukrem s vanilkou, přidáme ušlehanou smetanu a lehce vše spojíme. Do podlouhlé misky dáme vrstvu piškotů, zvlhčíme ji vrstvou rozmixovaných jahod. Na ně přijde část sýrového krému a na něj půlky nebo širší plátky jahod. Pak další piškoty, rozmixované jahody, sýrový krém. Tím jsem ukončila skládání, ale jestli budete mít menší misku, složíte takto více vrstev na sebe. Poslední bude mascarponový krém. Přikryjeme a necháme do druhého dne uležet v ledničce.