Jahodový koláč s tvarohovým krémem

Suroviny na piškot – 2 vejce, 80 g cukru, 2 lžíce oleje, 80 g polohrubé mouky

Suroviny na krém – 125 g másla, 250 g polotučného tvarohu v kostce, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr

Na dokončení – jahodová marmeláda, jahody, lístky máty

Postup – ušleháme vejce s cukrem, pak přilijeme olej, zašleháme a nakonec lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do dortové kulaté formy a upečeme.

Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkou, po částech přidáváme tvaroh a vyšleháme jemný krém.

Vychladlý korpus potřeme  marmeládou,  na ni navrstvíme krém, uhladíme, poklademe jahodami a přidáme pár lístků máty. Jahodový koláč s tvarohovým krémemŘez jahodovým koláčem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *