Suroviny – 200 g měkkého tvarohu v kelímku, 40 g polohrubé mouky, 40 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 20 g másla, asi 4 lžíce mléka, na špičku nože kypřící prášek, špetku soli
Suroviny na omáčku – 500 g jahod, asi 80 g cukru, 2 lžičky kukuřičného škrobu
Postup – máslo rozpustíme, smícháme tvaroh, žloutky, cukry, mléko a mouku s práškem. Nakonec do těsta zamícháme tuhý bílkový sníh. promícháme, upravíme hustotu a upečeme v jakékoli formě. Po vytažení vidličkami roztrháme na menší kousky, přidáme jahodou omáčku, poprášíme moučkovým cukrem a teplé podáváme.
Jahodová omáčka – jahody překrájíme, osladíme a v hrnci prohřejeme, až trochu změknou. Pak v trošce mléka rozmícháme škrob a zahustíme s ním omáčku. Povaříme asi 2 minuty a dochutíme s ní trhanec.