Suroviny – 400 g hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí, 3 žloutky, 80 g cukru, 100 g másla, 1 vanilkový cukr, 1 citronový cukr, vlažné mléko, 50 g rozinek, 100 g loupaných mandlí, 100 g kandovaného ovoce. 1 vejce
Postup – rozinky namočíme do rumu, většinu mandlí nasekáme, část si jich necháme na ozdobení povrchu moučníku. Prosejeme mouku, vsypeme cukry a droždí. V trošce mléka rozšleháme žloutky, rozpustíme máslo, přilijeme k mouce a vypracujeme nelepivé těsto. Přikryjeme a necháme dvě hodiny kynout. Potom přidáme nasekané mandle, okapané rozinky a kandované ovoce a na vále propracujeme. Dáme ještě na hodinu kynout. Potom rozdělíme na dva díly, z každého vyválíme pramen, spleteme, položíme do vhodné formy, potřeme rozšlehaným vejce a poklademe mandlemi. Ponecháme ještě půl hodiny v klidu a pak upečeme.