Kynuté lívance

Suroviny – 350  ml mléka, 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, 10 g sušeného droždí, 40 g cukru, špetka soli, 1 lžička vanilkového cukru, 1 lžička citronového cukru, olej nebo sádlo na smažení

Postup – do mísy dáme mouku, cukry, droždí, sůl a vejce. Přilijeme asi polovinu mléka a promícháme. Když máme hmotu bez hrudek, přidáme ostatní mléka a vymícháme řidší těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Pak smažíme na tuku lívance a dochucujeme je marmeládou, povidly, smetanou nebo jogurtem. Já to nestihla, strávníci mi je odebrali hned po osmažení…Kynuté lívance

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *