Suroviny – 750 g polohrubé mouky, 160 g másla, 3 žloutky, 100 g krupicového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 citronový cukr /v původním receptu byla strouhaná citronová kůra /, 40 g droždí, špetka soli, mléko, hrst rozinek namočených v rumu
Postup – z droždí, cukru a mouky umícháme kvásek a necháme ho vykynout. Mouku prosejeme, přidáme všechny suroviny, mléko podle potřeby a zpracujeme těsto. Přikryjeme a necháme hodinu kynout. Potom bochánek přesuneme do pečící nádoby, kterou jsme vymazali máslem. potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat oloupanými mandlemi. Necháme ještě asi 20 minut kynout, pak v prostředku nůžkami roztřihneme křížem střed, vložíme do vyhřáté trouby a pozvolna upečeme. Přesuneme na mřížku a necháme vychladnout.