Suroviny – 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 50 g másla, 50 g cukru, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, 1 citronový cukr, 1 kostka kvasnic, mléko, 50 ml rumu, trošku soli
Dále budeme potřebovat asi 1 kg sádla, moučkový cukr s vanilkou a domácí marmeládu.
Postup – z droždí, cukru a mouky umícháme kvásek a necháme ho vykynout. Máslo rozpustíme, přidáme všechny ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Necháme ho vykynout. Potom vyvalujeme a vykrajujeme kolečka, dáme na ně trochu marmelády, přikryjeme druhým kolečkem, spojíme a necháme na utěrce ještě asi 20 minut. V polovině doby kynutí koblihy otočíme. Sádlo rozpustíme a rozehřejeme. Vkládáme postupně kousky, já dávám po čtyřech, aby měly dost prostoru a plavaly. Otočíme, když jsou usmažené, vyndáme je na ubrousek, pak je teprve položíme na tác. Nakonec pocukrujeme a necháme vychladnout. Nedáváme je na sebe, pomačkaly by se.